top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAnıl Uzunşimşek

Kalıcı Makyaj Hakkında Bilinmeyenler


1.Kalıcı makyaj gece makyajı yerine geçmez.




2.Kişinin kendi doğal görüntüsünün ortaya çıkarılmasında etkili bir yöntemdir solgun ve şekli bozuk dudaklara renk verme,seyrek ve yüz şekline uygun olmayan kaşları düzeltme amacı ile uygulanan bir yöntemdir.




3.Kişinin doğal görüntüsüne ulaşması için kalıcı makyaj uygulamasından sonra kalıcılığın sağlanmasında bir geçiş süreci vardır .Bu geçiş sürecinde kaş ve dudak bölgesine yapılan uygulama renkleri daha koyu veya daha sert görünür, üst deri tabakası soyulduktan sonra (dudaklarda yaklaşık 5., kaş ve eyeliner da 11. günden sonra ) renk beklenen renge göre bir ton daha soluk görünecek.




4.Uygulamadan 1 ay sonra kalan renk vücudun kabul ettiği renk tonudur.




5.Hiçbir kalıcı makyaj uygulaması 1.uygulamada istenilen renk tonu ve bütünlüğünü vermez. Çünkü vücut kendisine dışardan gelen herhangi bir yabancı maddeyi %100 kabul etmez.Bu kabul edilen oran tamamen kişinin metabolizmasına ve cilt tipine bağlıdır .İşte bu yüzden 1-1,5 ay sonrasında istenilen renge ulaşmak için 2. bir uygulama yapılır .




6.İkinci uygulama, birinci uygulamanın aynısı olduğu için iyileşme sürecinde kişi aynı aşamaları geçirecektir.




7.Kalıcı makyaj uygulamasından sonra tamamen şekil ve rengin oturması yaklaşık 2 ay sürer .2 ay sonunda uygulama 2-4 yıl arası kalıcılığı korur.

26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page